Dennis Mortier van Consolid, 10 vestigingen in Nederland

Een bijbaan tijdens zijn studie economie in het bedrijf dat zijn vader net had opgericht. Zo begon in 1990 de liefde van Dennis Mortier voor het mkb. “Ik ben nooit meer weggegaan.” Sinds 2008 staat hij samen met zijn broer Arian ook formeel aan het roer van Consolid, na enkele jaren te hebben meegedraaid in de directie.

Hun vader wilde na het overlijden van hun moeder zijn leven een andere wending geven. “We hadden kunnen verkopen aan een grote uitzendorganisatie. En daar in dienst kunnen gaan als werknemer. Het bedrijf had ook toen een mooie klantenportefeuille. Maar mijn broer en ik wilden zelf doorgaan. Dit was onze kans, het was nu of nooit.”
Achteraf gezien, zegt Dennis, is dit altijd het soort werk geweest dat hij wilde doen. Verantwoordelijkheid dragen. Ook in moeilijke tijden. Het bedrijf werd de broers niet in de schoot geworpen. “We zijn een jaar met het proces bezig geweest, hebben in een zakelijke sfeer onderhandeld over de condities. Er was ook nog een compagnon in het spel, het ging niet alleen om overdracht van vader op kind.” Inmiddels was ook de recessie uitgebroken. “De uitzendbranche is een heel gevoelige sector. We voelden het meteen.” Vanaf 2011 braken weer betere tijden aan en kent Consolid alleen nog maar succesvolle jaren. “We zijn zelfs verdubbeld in omvang ten opzichte van 2008.” De kroon op het werk kwam in het jubileumjaar 2015 met de STOOF Leerwerkprijs.

Dennis noemt zichzelf ‘van nature nieuwsgierig’. Zo ontwikkelt hij zich ook in zijn ondernemerschap. “Ik volg veel, lees, ga naar congressen, zit op internet. Je moet bijblijven in je vak.” Daarnaast is Dennis actief bestuurslid van zijn brancheorganisatie, de ABU. “Ik spreek daar veel met anderen, ook grote bedrijven. Wat ik hoor vertaal ik naar mijn eigen bedrijf. We kunnen van elkaar leren, in het samenspel ontstaan goede oplossingen. Grote bedrijven hebben vaak een wat breder blikveld. Het is een wisselwerking.” Die open cultuur stimuleert Dennis ook bij Consolid. “Iedereen moet zich kunnen uitspreken. We zijn een familiebedrijf, er werken een aantal familieleden bij ons en ook de dochter van de voormalig compagnon. Maar ik merk het ook aan andere medewerkers die hier al een tijdje werken.” Nieuwe werknemers krijgen twee keer per jaar een ‘on boardingsprogramma’ aangeboden. Ze trekken dan een dag op met de directie en worden wegwijs gemaakt in de 25-jarige geschiedenis van Consolid. “Ik vertel dan ook altijd dat ik nieuwsgierigheid verwacht. Ik kan niet tegen een houding van “We doen het nu eenmaal altijd zo.” Blijven ontwikkelen geldt ook voor Dennis’ personeel.

Wie is Dennis Mortier

Dennis Mortier is samen met zijn broer Arian eigenaar van Consolid, uitzend- en detacheringsbureau en ‘mini-vakschool’ voor bus- en vrachtwagenchauffeurs.

Leeftijd: 47 jaar
Medewerkers:  150, verdeeld over 10 vestigingen. Zendt zo’n 3500 vakmensen uit.
Website: consolid.nl
Winnaar in 2015 van de Leerwerkprijs van STOOF (scholingsinstituut uitzendbranche).

Ik bedank op de Dag van de Ondernemer: Sander Arts van Uselab. Hij heeft veel voor ons gedaan op het gebied van internet het afgelopen jaar. We kunnen daarmee een nieuwe stap maken in online ondernemen.

Lees hier het hele interview met Dennis Mortier.

Deel deze pagina