Fried Kaanen, Bosch Scharnieren in Doetinchem

“De beste beslissing ooit!” Dat zegt Fried Kaanen over de stap 15 jaar geleden van directeur in dienst van een groot bedrijf naar het opzetten van een eigen bedrijf. Nooit zal hij meer voor een baas werken.

“Ik ga elke dag met een glimlach naar mijn werk. Die drang om zelfstandig te zijn had ik van nature al. Ik regel het liever zelf, wil niet afhankelijk zijn, ingekneld. Liever een kleine baas dan een grote knecht.”

Bij het bedrijf van Fried worden scharnieren op maat gemaakt voor industriële toepassingen. Oorspronkelijk was Bosch Scharnieren een familiebedrijf, maar de tweede generatie had geen opvolgers. “We hebben nog wel het karakter van een familiebedrijf. We vieren samen successen of pinken met zijn allen een traantje weg.” Fried noemt nog een karaktereigenschap van een familiebedrijf: het lange termijndenken. “Het gaat niet om een bonus of de maximale winst. We willen de waardering van onze klanten. Een schouderklopje is het mooiste wat er is!”

Wie is Fried Kaanen?

Fried Kaanen is eigenaar van Bosch Scharnieren in Doetinchem

 

Ik bedank op de Dag van de Ondernemer: ‘Af en toe kom je iemand tegen die een schok heeft gehad tijdens de economische crisis, maar dat te boven is gekomen en een nieuwe toekomst tegemoet gaat. Zo iemand verdient een hele grote pluim.’

Lees hier het hele interview met Fried Kaanen

 

Deel deze pagina