Müfide Halaceli, Müfide Hair & Art in Hengelo

Als jonge vrouw, met een diploma van de modevakschool op zak, droomde Müfide Halaceli van een carrière als couturier. Maar in Nederland begin jaren tachtig zag ze vooral spijkerbroeken en t-shirts om zich heen. Het werd daarom de kappersschool. Dat ging niet zonder slag of stoot.

“Ik moest stage lopen, maar kreeg nergens een plek. Ik was al 23, een late leerling en moeder van twee kinderen. Dat schrok werkgevers af.” Extra gemotiveerd ging Müfide zelf “continue oefenen en aan wedstrijden mee doen”. Toen ze eindelijk een baan kreeg bleek ze het vak zo goed onder de knie te hebben dat ze in 1990 bij de Wereldkampioenschappen in Rotterdam de tweede prijs won voor progressief kapsel. “Heel blij kwam ik er de zaak mee binnen. Mijn baas vond het echter ‘een momentopname’.” De spreekwoordelijke druppel. “Ik dacht: ik begin voor mezelf.” Geen moment spijt heeft Müfide ervan. “Ik opende op 18 oktober 1990. Voor de Kerst had ik al vier medewerkers!”

Wie is Müfide Halaceli?
Müfide Halaceli is eigenaresse van Müfide Hair & Art in Hengelo en Enschede, met naast kapsalon ook een spa-afdeling en een Hair Academy. Müfide is verantwoordelijk voor bijzondere kunstprojecten zoals een remake van de Nachtwacht “met uitsluitend krachtige vrouwen.”

  • Leeftijd: 57 jaar
  • Aantal medewerkers: 5
  • Opleiding: modevakschool, kappersopleiding, ondernemersopleiding.
  • Website: mufide.nl

 

Ik bedank op de Dag van de Ondernemer:Gillian Tans, de CEO van Booking.com. Sinds 2002 is zij directeur en onder haar leiding is het bedrijf uitgegroeid en actief in 173 landen. Zij geeft vrouwen in haar bedrijf kansen en moedigt ook andere vrouwen aan carrière te maken. Een goed voorbeeld’.

Lees hier het hele interview met Müfide Halaceli

Deel deze pagina