Paulina Logchies, Logchies Bouw & Onderhoud in Beverwijk

Het lag eigenlijk helemaal niet in de lijn der verwachtingen dat Paulina Logchies het gelijknamige familiebedrijf in renovatie en onderhoud van vastgoed zou overnemen.

Ze werkte, via een ZZP constructie, als interim-manager bij de A-merken van ons land zoals Heineken, Telfort en KPN. Maar helemaal bevredigend was dat toch niet.

“Je wordt aangenomen voor een bepaalde opdracht. Maar ze benutten niet je hele talent. Als ZZP-er zat ik daardoor voor mijn gevoel aan mijn plafond, ondanks dat ik bijleerde en bijschoolde.” Paulina volgde in 2012-2013 een opleiding hoger management. Daarvoor deed ze onderzoek bij het onderhoudsbedrijf van vader Dick dat door opa Dick in 1960 als eenmansbedrijf was gestart. Ze vond dat, om te overleven, er meer marktgericht en naar buiten toe opgetreden moest worden. Het MT pakte destijds echter niet daadkrachtig door. Voor haar vader de aanleiding om te vragen of ze niet toch in de zaak wilde komen. De rest is geschiedenis. Begin 2014 kreeg Paulina de algehele leiding en ging vader Dick met pensioen. “Ik ben de uitdaging aangegaan.”

Wie is Paulina Logchies?
Paulina is sinds 2014 directeur van het bijna 60 jaar oude familiebedrijf Logchies Renovatie & Onderhoud. Het bedrijf richt zich op de vastgoedmarkt.

Leeftijd: 42 jaar
Aantal medewerkers: ongeveer 100 in vaste dienst, daaromheen een flexibele schil van 30.
Studie: hogere managementopleiding, diverse marketing en managementopleidingen.
Website: logchies.nl

Ik bedank op de Dag van de Ondernemer: mijn vader. Omdat hij mij de kans en ruimte heeft gegeven om te kunnen ondernemen.

Lees hier het hele interview met Paulina Logchies

Deel deze pagina